Home / Actueel / Breng een bezoek aan de themahoek scheiden bij Theek 5

Breng een bezoek aan de themahoek scheiden bij Theek 5

Nieuwsitem breng een bezoek aan de themahoek scheiden bij Theek 5
7 maart 2022

Heel veel kinderen krijgen jaarlijks te horen dat hun ouders gaan scheiden. Een scheiding maakt veel indruk op kinderen. Ze merken vaak al dat het niet goed gaat tussen hun ouders. Toch komt het besluit vaak onverwachts. De periode die volgt is vaak onzeker. Samen met Theek 5 hebben we een themahoek over scheiden ingericht om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Blijf in gesprek met je kind over de scheiding

Kinderen van gescheiden ouders hebben vaker problemen, zoals problemen op school en emotionele problemen. Bij 20 procent van de kinderen die dit meemaken, blijven de problemen voortduren. Bij ongeveer 80 procent gaat het na zo’n twee jaar weer goed. De veranderingen die een scheiding met zich meebrengen kosten tijd en dat is heel normaal. Het is daarom belangrijk dat je met je kind praat over de nieuwe situatie. En het helpt dat je als gezin op tijd hulp vraagt.

Themahoek scheiden bij Theek 5

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Drimmelen Geertruidenberg (CJG) zien we dit veel in ons dagelijkse werk. Daarom willen we dit onderwerp meer onder de aandacht brengen. Samen met Theek 5 is er themahoek over scheiden opgezet op de locatie in Made en Raamsdonksveer.
Theek 5 Made: Kerkstraat 10A
Theek 5 Raamsdonksveer: Keizersdijk 30

Hier vind je allerlei mooie kinderenboeken rondom dit thema. Misschien herkent jouw kind verhalen of situaties en geeft het steun en herkenning. Je vindt er ook informatie voor ouders. Bijvoorbeeld welke apps en websites je kunt raadplegen. Neem gerust eens een kijkje. In de andere vestigingen van Theek 5 binnen gemeente Drimmelen en Geertruidenberg hangen posters over ‘Scheiden: Praat erover’ om het onderwerp onder de aandacht te brengen.

Meer informatie over scheiden

Weet dat je bij ons terecht kunt voor advies en ondersteuning. Trek op tijd aan de bel. Een scheiding maakt veel indruk op kinderen. Wij zijn bereikbaar op 0162-690120. Op de website van het CJG vind je veel informatie over scheiden. Lees meer informatie op onze pagina over scheiden en het artikel Scheiden: praat erover.

Deel op:

Ander nieuws

Nieuwsbericht over nieuwe Rots en Water trainingen

Start nieuwe Rots en Water training

19 September start het CJG Drimmelen Geertruidenberg de sociale weerbaarheidstraining Rots en...
Nieuwsbericht over ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg: 2gether

Eigen ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg: 2gether

Op donderdag 23 juni jl. vond de feestelijke opening plaats van het...
Nieuwsbericht over gezonde voeding

Gezonde voeding

In mei stuurden wij naar alle basisscholen in gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg...
Nieuwsbericht over Week van de jonge mantelzorger

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

Vanaf 1 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorgers. Mantelzorg...
1 2 3 16