Home / Actueel / Groen licht voor Pleegzorg

Groen licht voor Pleegzorg

Nieuwsbericht Groen licht voor pleegzorg
3 november 2021

Voor meer dan 23.000 kinderen in Nederland is het niet vanzelfsprekend om thuis veilig en stabiel op te groeien. Te veel kinderen wachten op dit moment op een plaatsing bij pleegouders. Ze staan in de startblokken, maar voor hen staat ‘het licht nog op rood’.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien


Gelukkig zijn er pleeggezinnen die voor deze kinderen het licht op groen zetten. Maar er zijn meer pleegouders nodig. Om te zorgen dat er een passende plek is voor ieder kind, zoeken we 3.500 nieuwe pleegouders. Ook in gemeente Geertruidenberg zijn er meer pleeggezinnen nodig voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen en daarom een liefdevol thuis zoeken.

Week van de pleegzorg

Van 3 tot 10 november is het de Week van de Pleegzorg.  Landelijk en lokaal zetten we het licht op groen voor pleegkinderen. #groenlicht is daarmee het symbool van de Week van de Pleegzorg 2021. Op dinsdagavond 2 november om 20.00 uur geeft Pleegzorg Nederland #groenlicht. Vanaf het bordes van het stadhuis in Rotterdam trappen Gijs Staverman, Sergio Vyent en Lily Monori van Dijken de Week van de Pleegzorg af en kleurt de Euromast groen. Met deze campagne hopen ze dat er meer nieuwe pleegouders komen voor de wachtende kinderen. Lees hier meer over op Openjewereld.nu.

Verschillende vormen van pleegzorg

Wist je dat je op verschillende manieren pleegouder kunt zijn? Zo kun je in deeltijd pleegouder worden, kiezen voor tijdelijke opvang, of acute opvang in noodsituaties. Ook een meer coachende rol vervullen voor een tiener is mogelijk. Ontdek welke manier van pleegzorg bij je past en bezoek de online informatieavond over pleegzorg bij Vigere Jeugdzorg op dinsdag 23 november van 20.00 tot 21.30 uur. Graag aanmelden via pleegzorg@vigere.nl

Meer informatie lees je op www.vigere.nl/agenda/informatiebijeenkomst-pleegzorg-online-3-november

Deel op:

Ander nieuws

Nieuwsbericht Doe de tekentest

Doe de tekentest

Heerlijk! We kunnen weer volop naar buiten, de natuur in! Let op,...
Niewsbericht over eigen ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg

Jongeren bezig met inrichten eigen ontmoetingsplek in gemeente Geertruidenberg

Het jongerenwerk van Surplus is gestart in de gemeente Geertruidenberg. Goed nieuws...
Nieuwsbericht De meivakantie staat voor de deur

De meivakantie staat voor de deur

De kinderen zijn 2 weken vrij van school. Het is meivakantie! Even...
Nieuwsitem over CJG start brusjesgroep

Het CJG start met brusjesgroep

We starten 14 april met een brusjesgroep. Onze jeugdprofessionals Simone de Vree,...
1 2 3 15