Home / Actueel / Hoe gaat het thuis?

Hoe gaat het thuis?

Nieuwsbericht Hoe gaat het thuis?
5 februari 2021

We zitten in een lockdown met verscherpte maatregelen en de avondklok. We kunnen ons voorstellen dat dit binnen het gezin spanningen, vragen en stress oplevert. Weet dat er hulp is voor jou en je gezin. We zetten de belangrijkste informatie rondom gezinnen en kinderen op een rij.

Onderwijs en kinderopvang

Vanwege de druk op de zorg en nieuwe varianten van het coronavirus is de lockdown verlengd. Gelukkig gaan vanaf maandag 8 februari de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. De middelbare scholen blijven dicht tot in ieder geval 1 maart, dus tot na de voorjaarsvakantie. De school blijft open voor onder andere examenleerlingen en leerlingen in een kwetsbare positie. In MBO, HBO en WO mogen examens en tentamens worden afgenomen en is praktijkonderwijs mogelijk. In alle vormen van onderwijs mag er een uitzondering gemaakt worden voor het begeleiden van kwetsbare leerlingen en studenten. Meer informatie vind je op Rijkoverheid.nl.

Vragen over noodopvang?

De gemeente Drimmelen en Geertruidenberg werken samen met hun partners aan de opvang van deze kwetsbare kinderen. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met de school of kinderopvang van uw kind. De school en/of kinderopvang besluit of u in aanmerking komt voor opvang.

Wat als de spanningen oplopen

We blijven deze periode zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige situaties lopen de spanningen thuis op. Het is voor iedereen een uitdaging om het nu thuis leuk en gezellig te houden. De Rijksoverheid en Veilig Thuis geven tips en betrouwbare informatie voor wanneer het wat lastiger gaat.

Check het overzicht van de Rijksoverheid wanneer de spanningen thuis oplopen.

Veilig Thuis

Zoek steun of hulp als u zelf geen oplossing voor het probleem kan bedenken. U mag elke dag, 24 uur per dag, Veilig Thuis bellen op 0800-2000. Voor een luisterend oor en advies over de situatie waarover u zich zorgen maakt. Dit kan ook anoniem. Bij direct gevaar bel 112. Veilig Thuis geeft ook tips hoe u het thuis veilig en prettig houd. Kijk voor meer informatie op: veiligthuiswb.nl.

Betrouwbare bronnen en tips

Bij onderstaande organisaties vind u betrouwbare informatie en tips rondom corona en jeugd.

Het Nederlands Jeugdinstituut 

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) informeert kinderen, ouders, opvoeders, professionals en beleidsmakers graag zo goed mogelijk over het coronavirus.  Via NJI vindt u actuele informatie over de maatregelen. Ook vindt u daar Vragen en antwoorden voor kinderen .

Hoe praat u met kinderen over het coronavirus

U vindt tips op: kenniscentrum-kjp.nl/nieuws/praten-kinderen-coronavirus/

Coronapraat

We kunnen ons voorstellen dat je soms even je hart wil luchten of je zorgen wilt uiten. Dat kan ook bij het CJG met Coronapraat. Voor meer informatie check Coronapraat,

Deel op:

Ander nieuws

Nieuwsbericht over nieuwe Rots en Water trainingen

Start nieuwe Rots en Water training

19 September start het CJG Drimmelen Geertruidenberg de sociale weerbaarheidstraining Rots en...
Nieuwsbericht over ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg: 2gether

Eigen ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg: 2gether

Op donderdag 23 juni jl. vond de feestelijke opening plaats van het...
Nieuwsbericht over gezonde voeding

Gezonde voeding

In mei stuurden wij naar alle basisscholen in gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg...
Nieuwsbericht over Week van de jonge mantelzorger

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

Vanaf 1 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorgers. Mantelzorg...
1 2 3 16