Home / Actueel / Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie

Kleine kinderen spelen met herfstbladeren in het bos
20 oktober 2022

Het is herfstvakantie! Tijd om lekker met de kinderen op pad te gaan. Zoek je leuke idee├źn? We geven je een aantal tips!

Een boswandeling

In de herfst zijn de kleuren in het bos prachtig. De kastanjes en noten vallen uit de bomen en er groeien paddenstoelen. Tijd om naar het bos te gaan! Neem een tasje mee en ga op zoek naar kastanjes en andere bosschatten. Knutsel daar thuis mooie figuurtjes van, bijvoorbeeld met sat├ęprikkers. Ook leuk, zoek zoveel mogelijk verschillende gekleurde bladeren. Maak daar thuis een mooie slinger van. Of droog ze tussen dikke boeken.

Paddenstoelentijd

In de herfst schieten de paddenstoelen de grond uit. Natuurmonumenten selecteerde de mooiste routes om paddenstoelen te kijken. Tijd voor een mooie herfstwandeling! Check de routes op de site van Natuurmonumenten.

Maak een herfst-kijkdoos

Hebben de kinderen tijdens de boswandeling kastanjes, bladeren en noten verzameld? En heb je nog een lege schoenendoos liggen? Laat de kinderen hier een mooie herfst-kijkdoos van maken! Je kunt bijvoorbeeld een bos maken met allerlei leuke diertjes. Alle creaties zijn mogelijk!

Bezoek de kinderboerderij

Ga samen naar de kinderboerderij! Kinderen vinden het altijd erg leuk om de geitjes, kippen, konijnen en andere leuke dieren te spotten. Welk dier vindt jouw kind het leukst?

Zelf een boek maken

Kinderen hebben een rijke fantasie! Laat ze lekker creatief aan de slag gaan en hun eigen verzonnen verhaal opschrijven. Met een paar A4-tjes, heb je al mooi boekje. Vergeet niet om een leuke titel te verzinnen en een mooie voorkant te maken. Bind de blaadjes aan elkaar met een mooi lintje en jouw kind heeft een eigen boek!

Deel op:

Ander nieuws

Nieuwsbericht over nieuwe Rots en Water trainingen

Goede voorbereiding op de middelbare schooltijd met Rots en Water training

We starten 8 mei een nieuwe sociale weerbaarheidstraining Rots en Water voor...
Nieuws over rouw en verlies

Rouw en verlies

Ook kinderen krijgen te maken met rouw en verlies. Vaak denken we...
nieuwsbericht over start nieuwe brusjesgroep

Start Brusjesgroep

We starten 2 maart 2023 een nieuwe brusjesgroep voor kinderen van 9...
Nieuws over praten over kindermishandeling

Praten over kindermishandeling

Onze Jeugdprofessionals Maaike Arnoldus en Isabelle Sioen gaven een interview aan De...
1 2 3 14