Home / Actueel / Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie

Kleine kinderen spelen met herfstbladeren in het bos
18 oktober 2021

Het is herfstvakantie! Tijd om lekker met de kinderen op pad te gaan. Zoek je leuke idee├źn? We geven je een aantal tips!

Een boswandeling

In de herfst zijn de kleuren in het bos prachtig. De kastanjes en noten vallen uit de bomen en er groeien paddenstoelen. Tijd om naar het bos te gaan! Neem een tasje mee en ga op zoek naar kastanjes en andere bosschatten. Knutsel daar thuis mooie figuurtjes van, bijvoorbeeld met sat├ęprikkers. Ook leuk, zoek zoveel mogelijk verschillende gekleurde bladeren. Maak daar thuis een mooie slinger van. Of droog ze tussen dikke boeken.

Paddenstoelentijd

In de herfst schieten de paddenstoelen de grond uit. Natuurmonumenten selecteerde de mooiste routes om paddenstoelen te kijken. Tijd voor een mooie herfstwandeling! Check de routes op de site van Natuurmonumenten.

Maak een herfst-kijkdoos

Hebben de kinderen tijdens de boswandeling kastanjes, bladeren en noten verzameld? En heb je nog een lege schoenendoos liggen? Laat de kinderen hier een mooie herfst-kijkdoos van maken! Je kunt bijvoorbeeld een bos maken met allerlei leuke diertjes. Alle creaties zijn mogelijk!

Bezoek de kinderboerderij

Ga samen naar de kinderboerderij! Kinderen vinden het altijd erg leuk om de geitjes, kippen, konijnen en andere leuke dieren te spotten. Welk dier vindt jouw kind het leukst?

Zelf een boek maken

Kinderen hebben een rijke fantasie! Laat ze lekker creatief aan de slag gaan en hun eigen verzonnen verhaal opschrijven. Met een paar A4-tjes, heb je al mooi boekje. Vergeet niet om een leuke titel te verzinnen en een mooie voorkant te maken. Bind de blaadjes aan elkaar met een mooi lintje en jouw kind heeft een eigen boek!

Ander nieuws

Man geeft uitleg aan jongenman

Regelzaken als je 18 wordt

18 jaar worden: wat moet ik regelen? #HoeDan?! Word jij binnenkort 18...
Pepernoten en de chocoladeletter S

Sinterklaas is weer in het land

Veel kinderen vinden deze tijd erg leuk en gezellig. Maar het is...
#groenlicht voor pleegzorg jong kindje speelt met de herfstbladeren

Groen licht voor Pleegzorg

Voor meer dan 23.000 kinderen in Nederland is het niet vanzelfsprekend om...
Moeder en dochter drinken wijn op de bank

ZIEN DRINKEN, DOET DRINKEN!

Als opvoeder heeft u nog meer invloed dan u denkt! Uit recent...
1 2 3 13