Home / Actueel / Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie

Kleine kinderen spelen met herfstbladeren in het bos
20 oktober 2022

Het is herfstvakantie! Tijd om lekker met de kinderen op pad te gaan. Zoek je leuke idee├źn? We geven je een aantal tips!

Een boswandeling

In de herfst zijn de kleuren in het bos prachtig. De kastanjes en noten vallen uit de bomen en er groeien paddenstoelen. Tijd om naar het bos te gaan! Neem een tasje mee en ga op zoek naar kastanjes en andere bosschatten. Knutsel daar thuis mooie figuurtjes van, bijvoorbeeld met sat├ęprikkers. Ook leuk, zoek zoveel mogelijk verschillende gekleurde bladeren. Maak daar thuis een mooie slinger van. Of droog ze tussen dikke boeken.

Paddenstoelentijd

In de herfst schieten de paddenstoelen de grond uit. Natuurmonumenten selecteerde de mooiste routes om paddenstoelen te kijken. Tijd voor een mooie herfstwandeling! Check de routes op de site van Natuurmonumenten.

Maak een herfst-kijkdoos

Hebben de kinderen tijdens de boswandeling kastanjes, bladeren en noten verzameld? En heb je nog een lege schoenendoos liggen? Laat de kinderen hier een mooie herfst-kijkdoos van maken! Je kunt bijvoorbeeld een bos maken met allerlei leuke diertjes. Alle creaties zijn mogelijk!

Bezoek de kinderboerderij

Ga samen naar de kinderboerderij! Kinderen vinden het altijd erg leuk om de geitjes, kippen, konijnen en andere leuke dieren te spotten. Welk dier vindt jouw kind het leukst?

Zelf een boek maken

Kinderen hebben een rijke fantasie! Laat ze lekker creatief aan de slag gaan en hun eigen verzonnen verhaal opschrijven. Met een paar A4-tjes, heb je al mooi boekje. Vergeet niet om een leuke titel te verzinnen en een mooie voorkant te maken. Bind de blaadjes aan elkaar met een mooi lintje en jouw kind heeft een eigen boek!

Deel op:

Ander nieuws

Nieuws over de Nationale Ouderavond NIX18

NIX18 Nationale ouderavond

Niet drinken onder de 18. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor...
Nieuws over bijeenkomst Moedige Moeders Drimmelen

SAVE THE DATE: Help mijn kind is verslaafd?! Wie helpt mij?

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert Moedige Moeders van 9.30 tot 13.00...
Nieuwsbericht G-Team Madese Boys

G-Voetbal bij Madese Boys gaat van start

In april informeerden we je dat Madese Boys een G-team wilde starten....
Nieuws over de Week van de opvoeding 2023

Thema Week van de opvoeding bekend

In 2023 organiseert het Nederlands Jeugdinstituut van 2 tot en met 8...
1 2 3 17