Home / Actueel / Heerlijk meivakantie of juist niet?

Heerlijk meivakantie of juist niet?

Nieuwsbericht De meivakantie staat voor de deur
9 april 2024

De kinderen zijn 2 weken vrij van school. Het is meivakantie! Even geen strak ochtendroutine de komende weken. Heerlijk! Of betekent dit juist een wat moeilijker tijd voor jullie? Dat kan natuurlijk ook zo zijn. Misschien zoeken je kinderen tijdens de vakantie vaker de grens op of vervelen ze zich meer? Dit zorgt er dan voor dat ze meer aandacht vragen terwijl jij juist nog even iets voor het werkt moet doen thuis.

Vakantie is hard werken

Het is dus heel normaal dat de vakantie voelt als hard werken. Ook al ben je thuis of ga je op reis. Je bent veel meer bij elkaar en je kinderen voelen ruimte, waardoor ze de grenzen vaker opzoeken. Ze luisteren minder goed, zijn prikkelbaar en gaan bijvoorbeeld veel meer onderhandelen.

Hoe zorg je dan dat de sfeer fijn blijft?

Houd er een bepaalde routine in

Houd er een bepaalde routing in voor zover dat kan. Maak bijvoorbeeld in de ochtend duidelijk wat jullie die dag gaan doen. Voorspelbaarheid geeft je kind rust. Plan niet te veel uitjes in. Zorg dat er voldoende rustmomentjes zijn. Even lekker niks hoeven en moeten is fijn voor iedereen.

Laten wennen

Neem de tijd om even te wennen aan het nieuwe ritme. Ga je op vakantie dan moeten je kinderen misschien ook wennen aan de omgeving en misschien de warmte. Ga je op reis? Neem iets vertrouwds mee van huis (denk aan een knuffel, dekentje, lievelingsboek). Dat helpt vaak ook.

Verwachtingen laag

Houd je eigen verwachtingen laag, of liever nog: heb geen verwachtingen. Dan valt alles mee. Soms hebben de kinderen ergens geen zin in en jij wel, of andersom. Als je dat kan accepteren, scheelt dat een hoop teleurstellingen van beide kanten.

Goed om te weten: kinderen leven in het moment

Kinderen houden geen rekening met een leuk uitje of gezellig doen tijdens het eten: ze leven in het moment. Laat emoties dan ook toe en verwacht niet dat je kinderen blij zijn omdat jij dat wil. Dat zorgt ook dat jij jullie tijd samen meer ontspannen ervaart.

Tip voor sportieve activiteiten in de buurt

Houd de social media kanalen van de Buurtsportcoaches in gemeente Drimmelen en Geertruidenberg in de gaten voor leuke activiteiten in buurt.

Buurtsportcoaches Drimmelen
Buurtsportcoach Geertruidenberg
www.ingeertruidenberg.nl

Deel op:

Ander nieuws

Nieuwsbericht De meivakantie staat voor de deur

Heerlijk meivakantie of juist niet?

De kinderen zijn 2 weken vrij van school. Het is meivakantie! Even...
nieuwsbericht over zomertijd

Hoe maak je de overgang naar de zomertijd makkelijk voor je kind

Van zaterdag 30 op zondag 31 maart gaat de zomertijd in. De...
nieuws over de campagne Later regel je nu

Surplus lanceert campagne 'Later regel je nu'

De campagne van Surplus #laterregeljenu gaat over levensthema’s die invloed kunnen hebben...
Nieuws over informatiebijeenkomst Kind & scheiding

Informatiebijeenkomst Kind en Scheiding

Vrijwillig en Co organiseert in april bijeenkomsten Kind en Scheiding in Breda....
1 2 3 19