Home / Voor ouders / Scheiden

Scheiden

Een scheiding in voor zowel de ouders als de kinderen een ingrijpende situatie. Wist je dat we hulp bieden bij (complexe) echtscheidingen en dat je bij ons terecht kunt voor advies en ondersteuning?

Kinderen van gescheiden ouders hebben vaker problemen, zoals problemen op school en emotionele problemen. Bij 20 procent van de kinderen die dit meemaken, blijven de problemen voortduren. Bij ongeveer 80 procent gaat het na zo’n twee jaar weer goed. De veranderingen die een scheiding met zich meebrengen kosten tijd en dat is heel normaal. Belangrijk is dat je in gesprek blijft met je kind. Scheiden: praat erover!

Samen met Surplus zetten we in onderstaande video de belangrijkste punten op een rijtje waarmee je te maken kunt krijgen als je gaat scheiden. Je vindt onder het tabblad ‘kinderen’ informatie over wat wij voor je kunnen betekenen en welke werkwijze we hanteren. Heb je na het kijken van deze video vragen, bel ons gerust via 0162-690120.

Zit je in een echtscheidingssituatie? Kijk de video!

Deel op:
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?

Heb je een vraag?

bel ons gerust: 0162-690120

  • Het CJG gaat zorgvuldig om met de persoonsgegevens. Je vindt meer informatie hierover in onze privacyverklaring.