Home / Voor ouders / Rots en Water training

Rots en Water training

Update 4 april:
We zitten vol! Door de grote interesse is de maximale groepsgrootte bereikt. Je kunt je kind daarom helaas niet meer aanmelden.

We starten 8 mei een nieuwe sociale weerbaarheidstraining Rots en Water voor kinderen uit groep 8 die de overstap gaan maken naar de middelbare school. De trainingen vinden plaats op maandagmiddagen na schooltijd. De locatie volgt nog. Houd daarvoor de website in de gaten. Wil je jouw kind aanmelden of heb je vragen? Bel naar 0162-690120. Samen kijken we of de training geschikt is voor jouw kind. Is deze niet passend? Dan kijken we verder naar de mogelijkheden.

In deze Rots en Water training ligt de nadruk op:
  • nieuwe vrienden maken
  • groepsdruk
  • lopen in drukke gangen
  • grenzen aangeven tegen medeleerlingen en leerkrachten
  • toets- en huiswerkstress

Wil je jouw kind aanmelden? Bel naar 0162-690120.
Klik hier voor meer informatie over deze nieuwe Rots en Water training.

Wat is Rots en Water training?

Je ziet graag dat kinderen sterk in hun schoenen staan en zelfverzekerd zijn. Dat ze op een goede manier voor zichzelf leren opkomen. Rots en Water kan daarbij helpen. Deze training is een weerbaarheidstraining die spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van kinderen vergroot. Het richt zich op een positieve ontwikkeling van sociale en emotionele eigenschappen van een kind. Hierdoor kunnen problemen kleiner gemaakt worden die gaan over:

  • hoe een kind zichzelf ziet;
  • hoe een kind met andere kinderen om gaat.

Voor wie is deze Rots en Water training geschikt?

Voor kinderen uit groep 8 die de overstap gaan maken naar het middelbaar onderwijs en daarbij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wat doen we

Met spel en actieve oefeningen leren we de kinderen sociale en communicatieve vaardigheden. We leren ze op de juiste manier in actie komen tijdens een ruzie- of probleemsituatie. We houden kringgesprekken en kinderen krijgen opdrachten waarmee ze zelf aan de slag gaan. Hiermee willen we sociale problemen voorkomen en verminderen. Denk hierbij aan pesten, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ouders van deelnemers

We betrekken ouders bij de training. Dat vinden we belangrijk. Daarom sturen wij tijdens de trainingsperiode nieuwsbrieven. Hierdoor weet je als ouder wat jouw kind tijdens de training doet en kun je er thuis actief mee aan de slag. Als je de nieuwsbrief met school deelt, kan ook de leraar oefenen met jouw kind. 

Waar en wanneer

We starten 8 mei 2023 met de Rots en Water training. De trainingen zijn op maandagmiddagen na schooltijd van 15.45 - 17.00 uur. De locatie volgt nog. Houd daarvoor de website in de gaten.

Data
8 mei 2023Kennismakingsbijeenkomst met ouder(s)/ verzorger(s)
15 mei 2023Bijeenkomst 2
5 juni 2023Bijeenkomst 3
12 juni 2023Bijeenkomst 4
19 juni 2023Bijeenkomst 5
26 juni 2023Bijeenkomst 6
3 juli 2023Afsluiting met ouder(s)/ verzorger(s)

Inschrijven en contact

Denk je dat Rots en Water jouw kind kan helpen bij een goede voorbereiding voor de overstap naar het middelbaar onderwijs? Bel dan voor meer informatie naar 0162-690120. Bij de aanmelding kijken we samen of de training geschikt is voor jouw kind. Zit de training vol of is deze niet passend? Dan kijken we verder naar de mogelijkheden. We bieden graag maatwerk.

Deel op:
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?

Belangrijke websites

Heb je een vraag?

bel ons gerust: 0162-690120

  • Het CJG gaat zorgvuldig om met de persoonsgegevens. Je vindt meer informatie hierover in onze privacyverklaring.