Home / Voor ouders / Rots en Water training

Rots en Water training

We starten 9 januari 2023 een nieuwe sociale weerbaarheidstraining Rots en Water voor kinderen die geboren zijn in 2013 en 2014. Wil je jouw kind aanmelden? Bel naar 0162-690120.

Wat is Rots en Water training?

Je ziet graag dat kinderen sterk in hun schoenen staan en zelfverzekerd zijn. Dat ze op een goede manier voor zichzelf leren opkomen. Rots en Water kan daarbij helpen. Deze training is een weerbaarheidstraining die spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van kinderen vergroot. Het richt zich op een positieve ontwikkeling van sociale en emotionele eigenschappen van een kind. Hierdoor kunnen problemen kleiner gemaakt worden die gaan over:

  • hoe een kind zichzelf ziet;
  • hoe een kind met andere kinderen om gaat.

Voor wie is Rots en Water training geschikt?

Sommige kinderen worden gepest, vertonen meeloopgedrag of gaan veel te vaak hun grens over.  Speciaal voor deze kinderen organiseren wij de training Rots en Water.

Wat doen we

Met spel en actieve oefeningen leren we de kinderen sociale en communicatieve vaardigheden. We leren ze op de juiste manier in actie komen tijdens een ruzie- of probleemsituatie. We houden kringgesprekken en kinderen krijgen opdrachten waarmee ze zelf aan de slag gaan. Hiermee willen we sociale problemen voorkomen en verminderen. Denk hierbij aan pesten, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ouders van deelnemers

We betrekken ouders bij de training. Dat vinden we belangrijk. Daarom sturen wij tijdens de trainingsperiode nieuwsbrieven. Hierdoor weet je als ouder wat jouw kind tijdens de training doet en kun je er thuis actief mee aan de slag. Als je de nieuwsbrief met school deelt, kan ook de leraar oefenen met jouw kind. 

Waar en wanneer

We starten 9 januari 2023 een nieuwe groep op de maandagmiddagen van 15.45 - 17.00 uur op basisschool De Lage Weide in Made.

Data
9 januari 2023Kennismakingsbijeenkomst met ouder(s)/ verzorger(s)
16 januari 2023Bijeenkomst 2
23 januari 2023Bijeenkomst 3
30 januari 2023Bijeenkomst 4
6 februari 2023Bijeenkomst 5 met ouder(s)/ verzorger(s)
13 februari 2023Bijeenkomst 6
Geen trainingVoorjaarsvakantie
27 februari 2023Bijeenkomst 7
6 maart 2023Bijeenkomst 8
13 maart 2023Bijeenkomst 9
20 maart 2023Afsluiting met ouder(s)/ verzorger(s)

Inschrijven en contact

Denk je dat Rots en Water jouw kind kan helpen? Bel dan voor meer informatie naar 0162-690120. Bij een nieuwe aanmelding kijken we samen of de training geschikt is voor jouw kind. Zit de training vol of is deze niet passend? Dan kijken we verder naar de mogelijkheden. Dat geldt ook wanneer jouw kind net iets ouder of jonger is. We bieden graag maatwerk.

Deel op:
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?

Belangrijke websites

Heb je een vraag?

bel ons gerust: 0162-690120

  • Het CJG gaat zorgvuldig om met de persoonsgegevens. Je vindt meer informatie hierover in onze privacyverklaring.