Home / Voor ouders / Rots en Water training

Rots en Water training

Het aanbod

Rots en Water is een weerbaarheidstraining die spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van kinderen vergroot. Het richt zich op een positieve ontwikkeling van sociale en emotionele eigenschappen van een kind. De training combineert praktische oefeningen met het delen van ervaringen.

Er zijn 2 trainingen

• Voor kinderen uit groep 5,6,7 bieden we 2x per jaar een training aan
• kinderen uit groep 8 bieden we 1x per jaar een training aan

Rots en Water training voor kinderen uit groep 8

Kan jou kind wat extra ondersteuning gebruiken bij de overgang naar de middelbare school? We starten 9 april 2024 een nieuwe sociale weerbaarheidstraining Rots en Water voor kinderen uit groep 8 die de overstap gaan maken naar de middelbare school. Je leest hier alle informatie over deze training.

Rots en water training voor kinderen uit groep 5,6 en 7

Je ziet graag dat kinderen sterk in hun schoenen staan en zelfverzekerd zijn. Dat ze op een goede manier voor zichzelf leren opkomen. Rots en Water kan daarbij helpen. Deze training is een weerbaarheidstraining die spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van kinderen vergroot. Het richt zich op een positieve ontwikkeling van sociale en emotionele eigenschappen van een kind. Hierdoor kunnen problemen kleiner gemaakt worden die gaan over:

  • hoe een kind zichzelf ziet;
  • hoe een kind met andere kinderen om gaat.

Voor wie is Rots en Water training geschikt?

Sommige kinderen worden gepest, vertonen meeloopgedrag of gaan veel te vaak hun grens over.  Speciaal voor deze kinderen organiseren wij de training Rots en Water. De training is voor kinderen uit groep 5,6 en 7.

Wat doen we

Met spel en actieve oefeningen leren we de kinderen sociale en communicatieve vaardigheden. We leren ze op de juiste manier in actie komen tijdens een ruzie- of probleemsituatie. Hiermee willen we sociale problemen voorkomen en kleiner maken. Denk hierbij aan pesten, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ouders van deelnemers

We betrekken ouders bij de training. Dat vinden we belangrijk. Daarom sturen wij tijdens de trainingsperiode nieuwsbrieven. Hierdoor weet je als ouder wat jouw kind tijdens de training doet en kun je er thuis actief mee aan de slag. Als je de nieuwsbrief met school deelt, kan ook de leraar oefenen met jouw kind. 

Waar en wanneer

Momenteel staat er geen Rots en Water training gepland. Houd daarvoor de website in de gaten.

Inschrijven en contact

Denk je dat Rots en Water jouw kind kan helpen bij een goede voorbereiding voor de overstap naar het middelbaar onderwijs? Bel dan voor meer informatie naar 0162-690120. Bij de aanmelding kijken we samen of de training geschikt is voor jouw kind. Niet elk kind kan dus vrijblijvend meedoen. Zit de training vol of is deze niet passend? Dan kijken we verder naar de mogelijkheden. We bieden graag maatwerk.

Deel op:
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?

Belangrijke websites

Heb je een vraag?

bel ons gerust: 0162-690120

  • Het CJG gaat zorgvuldig om met de persoonsgegevens. Je vindt meer informatie hierover in onze privacyverklaring.