Home / Voor ouders / Rots en Water training

Rots en Water training

-update-

De Rots en Water training, start maart 2021, gaat helaas niet door in verband met de huidige Coronamaatregelen. De ouders zijn persoonlijk op de hoogte gesteld en gaan aan de slag met een alternatief aanbod.

We starten na de zomervakantie met 2 nieuwe groepen.

-einde update-

Wat is Rots en Water training?

Deze training vergroot spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van je kind. Als ouder wil je graag dat je kind sterk in zijn schoenen staat en zelfverzekerd is. Dat hij of zij op een goede manier voor zichzelf leert opkomen.

Sommige kinderen worden gepest, vertonen meeloopgedrag of gaan veel te vaak hun grens over.  Speciaal voor deze groep organiseren wij de training Rots en Water. 

Wat doen we

Met spel en actieve oefeningen leren we de kinderen sociale en communicatieve vaardigheden. Ook leren ze effectief in actie komen in een conflict- of probleemsituatie. We houden kringgesprekken en kinderen krijgen opdrachten waarmee ze zelf aan de slag gaan. Hiermee willen we sociale problemen voorkomen en verminderen. Denk hierbij aan pesten, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ouders van deelnemers

We betrekken ouders bij de training. Dat vinden we belangrijk. Daarom sturen wij tijdens de trainingsperiode nieuwsbrieven. Hierdoor weet je als ouder wat jouw kind tijdens de training doet en kun je er thuis actief mee aan de slag. Als je de nieuwsbrief met school deelt, kan ook de leraar oefenen met jouw kind. 

Voor wie en wanneer

We starten in maart 2021 met de training voor kinderen met het geboortejaar 2009-2010 in de gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg als de coronamaatregelen dat toelaten. De inschrijvingen voor deze groep is gesloten. De groep zit vol. We geven de training op een maandag- of dinsdagmiddag na schooltijd. De locatie is nog niet bekend. Ouders krijgen persoonlijk bericht over de tijd en locatie.

Na de zomervakantie starten we met 2 nieuwe groepen. Hiervoor kun je jouw kind aanmelden. Bel ons via 0162-690120.

  • Een groep voor kinderen met het geboortejaar 2009-2010 en
  • Een groep voor kinderen met het geboortejaar 2011-2012

Interesse?

Bel voor meer informatie 0162-690120. Bij een nieuwe aanmelding kijken we samen of de training geschikt is voor jouw kind. Zit de training vol of is deze niet passend? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Dat geldt ook wanneer jouw kind net iets ouder of jonger is. We bieden graag maatwerk.

Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Nog niet gevonden waar je naar zocht?

Belangrijke websites

Heb je een vraag?

bel ons gerust: 0162-690120

of vul het formulier in

Het CJG gaat zorgvuldig om met de persoonsgegevens. Je vindt meer informatie hierover in onze privacyverklaring.