Home / Over het CJG / Brusjesgroep

Brusjesgroep

-update-

We starten 16 januari 2024 met een Brusjesgroep. Denk je dat deze groep jouw kind kan helpen? Neem dan contact met ons op via 0162-690120. Samen kijken we dan of de brusjesgroep geschikt is voor jouw kind.

-einde update-

Heeft jouw kind een broertje of zusje met extra begeleiding en zorg voor bijvoorbeeld ADHD of Autisme? Dan heeft jouw kind een bijzonder 'brusje'. Het woord brusje komt van de woorden broertje en zusje. 

Broertje + zusje = brusje

De brusjesgroep is voor kinderen die een bijzonder 'brusje' hebben. Dat is soms best lastig. Het kan voelen alsof de broer of zus hierdoor veel meer aandacht krijgt. De brusjesgroep zorgt ervoor dat ze herkenning en erkenning krijgen. Dat ze merken dat ze niet de enige zijn. Het is voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Wat doen we met de brusjesgroep

Kinderen met een 'brusje' ontmoeten elkaar en leren elkaar kennen tijdens activiteiten. We praten met ze over wat er thuis speelt. Het is soms best moeilijk om een 'bijzondere' broer of zus te hebben. Je houdt van je 'brusje', maar soms ben je daardoor jaloers, boos of verdrietig. Er is veel ruimte om vragen aan elkaar of aan de jeugdprofessional te stellen. Zo ontstaat er herkenning en erkenning. Ze krijgen inzicht in wat er bij hun 'brusje' speelt en ze leren hoe ze hiermee om kunnen gaan en wat ze kunnen doen als ze zich niet helemaal prettig voelen.

Ouders van de brusjesgroep

We kunnen ons voorstellen dat het voor ouders soms lastig kan zijn om de aandacht te verdelen. Praten met andere ouders kan dan fijn zijn. Ervaringen uitwisselen, elkaar tips en steun geven. Tijdens de brusjesgroep hebben we hiervoor een aparte ruimte beschikbaar. Dit is niet verplicht. Na elke bijeenkomst ontvangen ouders een nieuwsbrief waarin staat wat we hebben gedaan. Zodat je er thuis over kunt napraten.

Waar en wanneer

Onze jeugdprofessionals Felice Maalste en Eline Goossens begeleiden de groep. De bijeenkomsten zijn op de dinsdagen na schooltijd van 16.00 tot 17.00 uur in het pand van het CJG: Amerweg 15A, 4931 NC Geertruidenberg. Momenteel staat er geen Brusjesgroep gepland. Houd hiervoor onze website in de gaten.

Inschrijven voor de brusjesgroep en contact

Denk je dat deze groep jouw kind kan helpen? Neem dan contact met ons op via 0162-690120. Samen kijken we dan of de brusjesgroep geschikt is voor jouw kind.

Deel op:
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?

Belangrijke websites

Heb je een vraag?

bel ons gerust: 0162-690120

  • Het CJG gaat zorgvuldig om met de persoonsgegevens. Je vindt meer informatie hierover in onze privacyverklaring.