Ben je het niet eens met een beslissing die CJG Drimmelen Geertruidenberg namens de gemeente heeft genomen? Maak dit kenbaar bij je contactpersoon van het CJG. We proberen er eerst samen uit te komen.
Stuur dan schriftelijk je bezwaarschrift naar de gemeente die de beslissing heeft genomen. Je kunt alleen bezwaar maken tegen de beschikking en niet tegen het ondersteuningsplan. Stuur je bezwaar binnen zes weken na de dag waarop de beschikking is verzonden.
Gemeente Drimmelen T.a.v. College van B&W Postbus 19 4920 AA Made | Gemeente Geertruidenberg T.a.v. College van B&W Postbus 10001 4940 GA Raamsdonksveer |
Vermeld in het bezwaarschrift de datum van de beslissing waartegen je bezwaar maakt, een omschrijving van de beslissing, de datum waarop je het bezwaarschrift verstuurt, je naam en je adres. Geef ook aan waarom je het niet eens bent met de beslissing. Vergeet je handtekening niet.
Je kunt het bezwaar ook door iemand anders laten indienen, bijvoorbeeld door een vriend, een familielid of een jurist. Het is dan wel belangrijk dat je een machtiging afgeeft en een kopie hiervan meestuurt met het bezwaarschrift. In deze schriftelijke machtiging omschrijft u dat iemand anders voor u het bezwaar indient. Vergeet hierop de datum en uw handtekening niet.
Je krijgt altijd een ontvangstbevestiging. De bezwaarschriftencommissie neemt je bezwaar in behandeling. We kijken eerst of we door bemiddeling tot een oplossing kunnen komen. Lukt dat niet? Dan kan het zijn dat de commissie je uitnodigt voor een gesprek (hoorzitting). Tijdens dit gesprek mag je jouw bezwaar toelichten. Daarna wordt een beslissing genomen.
Als je het niet eens bent met de beslissing, dan kun je in beroep gaan bij de rechtbank. Ook kun je, als er niet binnen de termijn een beslissing is genomen op je bezwaarschrift, rechtstreeks in beroep gaan.
Ook voor het schrijven van een beroepschrift geldt een aantal spelregels. Je moet in het beroepschrift vermelden:
Voor het behandelen van een beroepschrift brengt de rechtbank kosten in rekening (griffierecht).
Je kunt je beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de rechtbank Breda, postbus 90006, 4800 PA Breda. Ook kun je digitaal een beroepschrift indienen bij de rechtbank. Hiervoor heb je een elektronische handtekening nodig (DigiD). Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.
Met vragen, klachten of advies kun je gratis terecht bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon van Zorgbelang Brabant | Zeeland. De vertrouwenspersoon heeft als taak ouders en jeugdigen te ondersteunen. Zorgbelang Brabant | Zeeland werkt hierin samen met het AKJ. Kijk voor meer informatie opĀ www.zorgbelang-brabant.nl.