Home / Actueel / Campagne "Vraag eens hoe het met hén gaat" – de Week van de Jonge Mantelzorger 2024

Campagne "Vraag eens hoe het met hén gaat" – de Week van de Jonge Mantelzorger 2024

Nieuws over de campagne van de Week van de Jonge Mantelzorger
4 juni 2024

Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Eén op de vier jongeren heeft zorg thuis, maakt zich zorgen of mist zorg. Surplus noemt deze jonge mantelzorgers mede-mogelijk-makers. Omdat zij heel veel mogelijk maken in hun thuissituatie. In de campagne wordt aandacht gevraagd voor deze jongeren. Ze verdienen een luisterend oor, schouderklop of een kaartje.

De Week van de Jonge Mantelzorger is een week waarin het jongerenwerk van Surplus extra aandacht vraagt voor deze vaak onzichtbare groep jongeren. Veel jongeren weten niet dat ze jonge mantelzorger zijn. En dat het jongerenwerk van Surplus er juist voor hen is!

Mede-mogelijk-makers

Mede-mogelijk-makers zijn jongeren die te maken hebben met zorgen thuis. Zij zorgen voor een ouder/verzorger of broer/zus en maken daarmee veel mogelijk. Deze groep is zich er echter vaak niet van bewust dat zij jonge mantelzorger zijn en dat er ook ondersteuning voor hen beschikbaar is. Ook willen jongeren vooral ‘normaal’ zijn en schamen zij zich voor hun vaak lastige thuissituatie.

Omgeving

In de week van de jonge mantelzorger staat "Vraag eens hoe het met hén gaat" centraal. Er wordt ingezet op de directe omgeving van jonge mantelzorgers om de signalen rondom vastlopen in mantelzorg op te pikken. Denk bijvoorbeeld aan leraren en sportcoaches. Het hebben van aandacht voor deze vaak overbelaste jongeren is een belangrijke stap naar hulp. Zo zorgen we er samen voor dat jonge mantelzorgers ondersteuning krijgen. Dat kan via het jongerenwerk Drimmelen van Surplus. De jongerenwerkers zullen ook aanwezig zijn op het Dongemond College.

Surplus

Jonge mantelzorgers kunnen terecht bij de Surplus Jongerenwerk teams in Drimmelen, Breda, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert. De lokale teams zijn er voor hén die zorg missen of zelf steun nodig hebben en bieden een luisterend oor, hulp, ondersteuning, trainingen en cursussen. Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van welzijn, wonen, thuiszorg en behandeling. Meer weten over de mogelijkheden? Kijk op de website van Surplus.

Deel op:

Ander nieuws

Nieuws over de Nationale Buitenspeeldag

Doe mee met de nationale Buitenspeeldag

Op woensdag 12 juni is het weer de nationale Buitenspeeldag! Dan maken...
Nieuwsartikel over het onderzoek onder jongeren naar hoe het met ze gaat en vul de online vragenlijst in

Onderzoek naar hoe het gaat met kinderen en jongeren in Nederland: Vul de vragenlijst in!

De Kinderombudsman wil graag weten hoe het gaat met kinderen en jongeren...
Nieuwsbericht Doe de tekentest

Veilig genieten van het buitenleven tijdens het tekenseizoen

Van april tot en met oktober zijn teken actief. Dat betekent dat...
1 2 3 20