Home / Actueel / Eigen ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg: 2gether

Eigen ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg: 2gether

Nieuwsbericht over ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg: 2gether
30 juni 2022

Op donderdag 23 juni jl. vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe jongerencentrum in Geertruidenberg. Jongerenwerker Fleur Kepers heeft samen met zo’n 25 jongeren hard gewerkt om de voormalige kapperszaak, Schoolpad 10, om te toveren tot plek waar jongeren zich welkom voelen. De nieuwe naam 2gether werd tijdens de opening onthuld.

Op de hoek van de Prins Bernhardstraat en het Schoolpad, hartje centrum in Raamsdonksveer, is vanaf nu van alles te beleven voor jongeren. Door de grote glazen voorkant zien voorbijgangers een mooie ruimte, uitgerust met een Playstation, pingpongtafel en dartboard, bedoeld voor alle jongeren uit het dorp. Een lang gekoesterde wens gaat hierdoor in vervulling. Eindelijk is er een plek waar ze samen komen om te darten, gamen of gewoon wat rond kunnen hangen.

Veel belangstelling

Tijdens de opening was er veel belangstelling van jongeren en ouders. Ook ambtenaren, gemeenteraadsleden, politie (jeugdagent), Novadic Kentron, Theek 5 en andere ketenpartners kwamen een kijkje nemen. En wij waren er natuurlijk bij. Het jongerencentrum verbindt, het is een plek waar jongeren kunnen samenkomen, elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ook ketenpartners kunnen binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie.

Een eigen plek is nodig

Christian Agterdenbos, jongerenwerker bij Surplus, zegt dat er niet veel plekken zijn in Raamsdonksveer waar jongeren in hun vrije tijd kunnen samenkomen. Daarom hangen ze vaker op straat, bijvoorbeeld om thuis weg te zijn als het daar niet lekker loopt. “Jongeren hebben een plek nodig waar ze zorgeloos hun vrienden kunnen ontmoeten. Als ze zich op hun gemak voelen, praten ze ook makkelijker over zichzelf en zaken waar ze eventueel mee zitten”, zegt Suzanne de Jong, leidinggevende bij Surplus Welzijn. De plek is ook bedoeld om jongeren te helpen met praktische zaken, zoals hulp bij het opstellen van een cv voor een bijbaan en of bij het aanvragen van studiefinanciering.

Weekprogramma

Iedere maandag kunnen jongeren terecht van 15.00 tot 18.30 uur. Samen worden boodschappen gedaan en een maaltijd gekookt. Op woensdag is er van 15.00 tot 17.00 uur een vrije inloop voor iedereen. Iedere woensdag is er van 18.30 tot 21.00 uur een meidenavond. Op donderdag is er van 14.00 tot 17.00 uur een vrije inloop voor iedereen. Dit is ook op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 21.00 uur. Tijdens deze inloop zijn jongeren welkom maar vinden er ook individuele gesprekken plaats. Eén keer per maand is er op vrijdag van 18.30 tot 21.00 uur  een educatieve activiteit.

Waarvoor kunnen jongeren terecht?

Het jongerenwerk Surplus is aanwezig op alle plekken waar jongeren zijn. Jongerenwerkers lopen bijvoorbeeld zogenaamde straatrondes en organiseren activiteiten. Ze geven voorlichting, advies en helpen jongeren op gang. Eén op één begeleiding is ook mogelijk. Daarnaast is er online jongerenwerk om jongeren nog beter te bereiken. Fleur: “We nemen jongeren serieus en zij kunnen hun verhaal altijd in vertrouwen bij ons kwijt. Ook kunnen we helpen met verschillende thema’s.”

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden? Vraag het jongerenwerk. Ga langs. Stuur een berichtje of bel!
Fleur, 06 – 226 38 822, fleur.kepers@surplus.nl En volg het jongerenwerk op de socials.

Deel op:

Ander nieuws

Nieuwsbericht De meivakantie staat voor de deur

Heerlijk meivakantie of juist niet?

De kinderen zijn 2 weken vrij van school. Het is meivakantie! Even...
nieuwsbericht over zomertijd

Hoe maak je de overgang naar de zomertijd makkelijk voor je kind

Van zaterdag 30 op zondag 31 maart gaat de zomertijd in. De...
nieuws over de campagne Later regel je nu

Surplus lanceert campagne 'Later regel je nu'

De campagne van Surplus #laterregeljenu gaat over levensthema’s die invloed kunnen hebben...
Nieuws over informatiebijeenkomst Kind & scheiding

Informatiebijeenkomst Kind en Scheiding

Vrijwillig en Co organiseert in april bijeenkomsten Kind en Scheiding in Breda....
1 2 3 19