Home / Actueel / Ervaringsverhaal: Onze dochter kan flink piekeren

Ervaringsverhaal: Onze dochter kan flink piekeren

Ervaringsverhaal van een ouder
11 december 2023

Het CJG heeft op elke basisschool in gemeente Drimmelen en Geertruidenberg een contactpersoon zitten. Een ouder deelde met ons een mooie ervaring over de hulp die wij op school bieden.

Onze dochter kan flink piekeren. Kleine gebeurtenissen in de klas of thuis groeien uit tot grote zorgen in haar hoofd. Ze vindt het lastig om aan te geven waar ze mee zit of om hulp te vragen. Ook is ze enorm bang om fouten te maken, een onvoldoende te halen of om ruzie te krijgen met anderen. Op school ging het prima, maar thuis lag ze vaak uren wakker en was soms heel bang of verdrietig. In de ochtend wilde ze vaak niet naar school.

Ik ben naar de juf en het CJG gegaan voor advies. Debby van het CJG heeft mijn dochter wekelijks even uit de klas gehaald voor een gesprekje. Ze heeft haar aan de hand van spelvormen geleerd hoe ze negatieve gedachtes weer positief kan krijgen en hoe ze vanuit haar hoofd wat meer naar haar gevoelens kan. De lat ligt nu een stukje lager voor haar. Hulp vragen blijft moeilijk, maar daar helpen we haar bij.

Wij vonden het erg fijn dat deze ondersteuning op school werd aangeboden. Soms weet je het als ouder ook even niet meer, en is het enorm fijn dat er iemand meekijkt en luistert.

Het CJG op de basisscholen

Het CJG ondersteunt leerkrachten, ouders en leerlingen met allerlei vragen en informatie over opvoeding en welzijn. Heb je een vraag of zorg over je kind? Vraag via school wanneer de contactpersoon van het CJG bij jouw kind op school is en loop gerust eens binnen.

Deel op:

Ander nieuws

Nieuws over de Nationale Buitenspeeldag

Doe mee met de nationale Buitenspeeldag

Op woensdag 12 juni is het weer de nationale Buitenspeeldag! Dan maken...
Nieuwsartikel over het onderzoek onder jongeren naar hoe het met ze gaat en vul de online vragenlijst in

Onderzoek naar hoe het gaat met kinderen en jongeren in Nederland: Vul de vragenlijst in!

De Kinderombudsman wil graag weten hoe het gaat met kinderen en jongeren...
Nieuwsbericht Doe de tekentest

Veilig genieten van het buitenleven tijdens het tekenseizoen

Van april tot en met oktober zijn teken actief. Dat betekent dat...
1 2 3 20