Home / Actueel / Ervaringsverhaal: Onze dochter kan flink piekeren

Ervaringsverhaal: Onze dochter kan flink piekeren

Ervaringsverhaal van een ouder
11 december 2023

Het CJG heeft op elke basisschool in gemeente Drimmelen en Geertruidenberg een contactpersoon zitten. Een ouder deelde met ons een mooie ervaring over de hulp die wij op school bieden.

Onze dochter kan flink piekeren. Kleine gebeurtenissen in de klas of thuis groeien uit tot grote zorgen in haar hoofd. Ze vindt het lastig om aan te geven waar ze mee zit of om hulp te vragen. Ook is ze enorm bang om fouten te maken, een onvoldoende te halen of om ruzie te krijgen met anderen. Op school ging het prima, maar thuis lag ze vaak uren wakker en was soms heel bang of verdrietig. In de ochtend wilde ze vaak niet naar school.

Ik ben naar de juf en het CJG gegaan voor advies. Debby van het CJG heeft mijn dochter wekelijks even uit de klas gehaald voor een gesprekje. Ze heeft haar aan de hand van spelvormen geleerd hoe ze negatieve gedachtes weer positief kan krijgen en hoe ze vanuit haar hoofd wat meer naar haar gevoelens kan. De lat ligt nu een stukje lager voor haar. Hulp vragen blijft moeilijk, maar daar helpen we haar bij.

Wij vonden het erg fijn dat deze ondersteuning op school werd aangeboden. Soms weet je het als ouder ook even niet meer, en is het enorm fijn dat er iemand meekijkt en luistert.

Het CJG op de basisscholen

Het CJG ondersteunt leerkrachten, ouders en leerlingen met allerlei vragen en informatie over opvoeding en welzijn. Heb je een vraag of zorg over je kind? Vraag via school wanneer de contactpersoon van het CJG bij jouw kind op school is en loop gerust eens binnen.

Deel op:

Ander nieuws

Nieuwsbericht over nieuwe Rots en Water training

Rots en Water training voor kinderen uit groep 8

We starten 9 april 2024 een nieuwe sociale weerbaarheidstraining Rots en Water...
Nieuws over de nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen

Van 24 januari t/m 3 februari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen...
nieuws over het bezoek van de wethouder

Wethouder Jürgen Vissers van gemeente Drimmelen op Werkbezoek bij het CJG

Afgelopen week bracht wethouder Jürgen Vissers van de gemeente Drimmelen een werkbezoek...
Nieuws over de Leeswijzer

Leeswijzer: waar vind je goede informatie

Krijg je hulp van het CJG en heb je contact met een...
1 2 3 19