Home / Actueel / Jongerenwerk Surplus maakt podcast ‘Straattaal’

Jongerenwerk Surplus maakt podcast ‘Straattaal’

Nieuwsbericht over Jongerenwerk Surplus maakt podcast straattaal
22 augustus 2022
Het jongerenwerk van Surplus lanceerde een eigen podcast ‘Straattaal’. Jongerenwerker Daan de Coninck uit de gemeente Zundert en Esmee Janssen uit de gemeente Oosterhout laten jongeren op een toffe toegankelijke wijze kennismaken met het jongerenwerk en gaan het gesprek aan over een aantal actuele thema's.

Surplus biedt jongerenwerk in de gemeenten Drimmelen, Etten-Leur, Breda,  Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert. Esmee Janssen: “De podcast van ongeveer 30 minuten wordt iedere twee weken opgenomen en is te beluisteren op Spotify. De podcast is voor alle jongeren in de hele regio. Via Instagram worden vervolgens de luisteraars bevraagd over de verschillende thema's die in de podcast aan bod komen om zo in contact te blijven met de doelgroep.” Op woensdag 20 juli ging de eerste aflevering online. Daan de Coninck: “In onze podcast bespreken wij onder andere thema's zoals het jongerenwerk, straatwerk per gemeente en lifestyle. Benieuwd naar onze eerste aflevering? Check het snel via Spotify en volg het op insta via @Straattaal_de_podcast"

Waarvoor kunnen jongeren terecht?

Het jongerenwerk Surplus is aanwezig op alle plekken waar jongeren zijn. Jongerenwerkers lopen bijvoorbeeld zogenaamde straatrondes en verwijzen naar leuke activiteiten. Ze geven voorlichting, advies en helpen jongeren op gang. Eén op één begeleiding is ook mogelijk. Daarnaast is er online jongerenwerk om jongeren nog beter te bereiken. Esmee: “We nemen jongeren serieus en zij kunnen hun verhaal altijd in vertrouwen bij ons kwijt. Bijvoorbeeld als het niet goed gaat thuis of op school. Ook kunnen we helpen met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld met het opstellen van een cv en motivatie voor een bijbaan, met onderzoeken welke opleiding geschikt is of voorlichting geven over verschillende onderwerpen waar jongeren zich mee bezighouden.”

Deel op:

Ander nieuws

Nieuwsbericht De meivakantie staat voor de deur

Heerlijk meivakantie of juist niet?

De kinderen zijn 2 weken vrij van school. Het is meivakantie! Even...
Nieuwsbericht G-Team Madese Boys

G-Voetbal bij Madese Boys, wie doet er mee?

Voetbalvereniging Madese Boys is bezig met het opzetten van een G-Team /...
Nieuwsbericht over ouderbijeenkomst kind en scheiding

Ouderbijeenkomst kind & scheiding

Op dinsdagavond 18 april en woensdagochtend 19 april organiseren Vrijwillig & Co,...
nieuwsbericht over zomertijd

Hoe maak je de overgang naar de zomertijd makkelijk voor je kind

Zondag 26 maart gaat de zomertijd in. De klok gaat dan een...
1 2 3 15