Home / Actueel / Werkbezoek minister Wiersma aan Drimmelen

Werkbezoek minister Wiersma aan Drimmelen

Nieuwsbericht over werkbezoek minister Wiersma aan Drimmelen
17 januari 2023

Op maandag 16 januari bracht onderwijsminister Dennis Wiersma een bezoek aan gemeente Drimmelen, de onderwijsbesturen in de gemeente en Kibeo. Wiersma kreeg hiermee een bijzonder kijkje in de keuken van kinderopvang, primair en voortgezet onderwijs waarbij de intensieve samenwerking centraal stond. Ook het CJG sloot aan.

Minister Dennis Wiersma: “Veel dingen die jullie hier vanzelfsprekend vinden zijn op beleidsniveau in Den Haag nog niet bekend. Die hebben jullie laten zien met mooie voorbeelden.”

Gelijke kansen voor ieder kind

Kibeo organiseerde het werkbezoek samen met gemeente Drimmelen, de onderwijsbesturen: Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen SKOD, OBO Stichting openbaar basisonderwijs West-Brabant, Stichting De Waarden, het Dongemond college en het CJG. Vanuit ons gezamenlijke maatschappelijke doel is een actief programma samengesteld. De gedachte: ieder kind verdient alle kansen op volwaarding onderwijs en een goede toekomst. Wiersma is bijgepraat door mensen uit het veld over de samenwerking binnen de gemeente op het gebied van kinderopvang, onderwijs en jeugd, de inzet van middelen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), Voorschoolse Educatie (VE) en het Onderwijsachterstandenbeleid (OAB) en over de successen en uitdagingen bij het vormen van een Integraal Kindcentrum en doorgaande leerlijnen van 0-16 jaar.

De samenwerking van het CJG met scholen

Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) werken we nauw samen met de scholen en de gemeente. Dit is vastgelegd in 'Overeenkomst samenwerkingsafspraken verbinding jeugd en (primair) onderwijs 2022-2023. Hierin staat onder andere dat alle scholen door het CJG worden getraind in het gebruik van de Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling.

Meer weten

Wil je meer weten weten over het werkbezoek? Lees het artikel over het werkbezoek op de site van Kibeo.

Deel op:

Ander nieuws

Nieuws over de Nationale Ouderavond NIX18

NIX18 Nationale ouderavond

Niet drinken onder de 18. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor...
Nieuws over bijeenkomst Moedige Moeders Drimmelen

SAVE THE DATE: Help mijn kind is verslaafd?! Wie helpt mij?

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert Moedige Moeders van 9.30 tot 13.00...
Nieuwsbericht G-Team Madese Boys

G-Voetbal bij Madese Boys gaat van start

In april informeerden we je dat Madese Boys een G-team wilde starten....
Nieuws over de Week van de opvoeding 2023

Thema Week van de opvoeding bekend

In 2023 organiseert het Nederlands Jeugdinstituut van 2 tot en met 8...
1 2 3 17