Home / Artikelen / Engels leren

Engels leren

Sommige peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en voorscholen laten peuters met Engels kennismaken. Jonge kinderen kunnen zo spelenderwijs kennismaken met een tweede taal.

Engels leren vanaf de onderbouw

Het vak Engels is verplicht voor groep zeven en acht. Steeds meer scholen geven al Engels vanaf de onderbouw van de basisschool, meestal met de methode EarlyBird.

Engels voor peuters

Peuterspeelzalen, kinderdagverblijven of voorscholen die Engels aanbieden, doen dat vaak met de methode Benny’s Playground, de voorloper van EarlyBird. Samen met de pop Benny zingen en spelen de kinderen in het Engels, en Benny eet en drinkt een hapje mee. Peuters vinden dit heel leuk. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de resultaten van Engelse ‘les’ aan peuters.

Thuis Engels leren

Peuters komen in hun omgeving al veel in aanraking met de Engelse taal. Denk maar aan muziek, computerspelletjes en internet. Op allerlei manieren kunnen ze Engelse zinnen en uitdrukkingen tegenkomen, zoals ‘I love you’. Peuters doen zo spelenderwijs ervaringen op met een andere taal. Het gaat meestal om losse zinnen of uitdrukkingen. Hiermee kan je kind nog geen gesprek voeren. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Dat komt later, aan het eind van de basisschool.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?