Home / Artikelen / Slaaphouding

Slaaphouding

Tijdens de zwangerschap kun je moeite krijgen met het vinden van een prettige slaaphouding. Met kussens kun je veel oplossen.

Buik- en rugligging

Als je een echte buikslaper bent, is het wel even wennen met een baby in je buik. Met behulp van kussens kunnen vrouwen soms nog lang op hun buik blijven slapen.

Als je het prettiger vindt om op je rug te liggen, kun je een klein kussentje onder je zij leggen. Zo ga je iets meer op je zij liggen. Als je op je zij ligt is de doorbloeding het beste en krijg je het minste last van duizeligheid. Slapen op je zij is ook het beste voor je baby.

Probeer vanaf 28 weken zwangerschap altijd op de zij in te slapen en de rugligging te vermijden. Dit is het veiligst voor jou en je baby.

Zijligging

Op een gegeven moment is je buik te groot en ga je vanzelf op je zij slapen. Maar het is wel lastig om de hele nacht in één starrre houding te liggen. Ondersteun je lichaam dan met kussens in je rug of tussen je knieën, zodat je ontspannen op je zij kan slapen. Het helpt ook als je aan het begin van je zwangerschap al eens oefent met inslapen op je zij.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?