Home / Artikelen / Skateboarden en skaten

Skateboarden en skaten

Speelgoed op wielen, zoals skates, een wave- of skateboard of een (stunt)step, zijn populair speelgoed bij kinderen. Soms zelfs al bij heel jonge kinderen. Buiten actief bezig zijn is goed voor je kind! Het is goed voor de motorische ontwikkeling, voor het zelfvertrouwen, maar ook voor de conditie.

Skatebescherming

Spelende kinderen vallen soms, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar je wilt ernstige blessures natuurlijk voorkomen. Als kinderen vallen, vallen ze bijna altijd achterover. Ze vangen zichzelf op met hun armen. In het ergste geval breken ze een pols of elleboog. Daarom is het verstandig om pols- en elleboogbeschermers te gebruiken. Dat is eigenlijk een 'must'. Ook het dragen van een helm is aan te raden.

Skatelessen

Je kunt in allerlei soorten sport les krijgen. Misschien is het verstandig om je kind skate- of skateboardles te laten volgen. Zo leert je kind bijvoorbeeld goed te remmen, waardoor je kind veiliger kan skaten of skateboarden. Als je zelf kunt skaten of skateboarden, is het leuk om samen met je kind een eerste rondje te rijden.

Goede plek

Ga op zoek naar een plek waar je kind de ruimte heeft. Speelgoed op wielen kun je het best gebruiken op een gladde ondergrond, zonder zand en steentjes. Zorg dat je kind niet speelt op plekken waar veel mensen zijn, zoals drukke winkelcentra en scholen. Pas ook op voor plekken in de buurt van drukke wegen.

Kijk voor meer informatie over skaten en skateles op de website Veiligheid.nl.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?