Home / Artikelen / Speelplekken

Speelplekken

Kinderen kunnen vrijwel overal spelen. Niet iedere plek is natuurlijk geschikt voor elke leeftijd. Als ouder ben je verantwoordelijk voor het creëren van een veilige speelomgeving voor je kind in en rond je huis.

De box

Voor kleine baby’s vanaf een maand of 2 is de box een veilige speelplek. Het is aan te raden om het rustig op te bouwen. Als je kind de eerste keer een kwartier in de box ligt, is het wel genoeg. Zo geef je het de tijd om aan de box te wennen. Veel boxen hebben een verstelbare bodem. Zet de box in de laagste stand zodra je kind zich optrekt en wil gaan staan. Vergeet niet de klemmen eruit te halen waar de bodem op rust. Als je regelmatig wat ander speelgoed in de box legt, blijft het leuk voor je kind.

Speelplekken in huis

Gewoon in huis spelen is heerlijk voor kinderen. Baby’s kunnen lekker rollen, kruipen en lopen op de vloer. Let wel op de veiligheid in de woonkamer en in de keuken. Voor iets oudere kinderen kun je een speelhoekje inrichten waar je wat speelgoed voor hen bewaart. Ze kunnen dan zelf kiezen en pakken wat ze leuk vinden. Nog wat oudere kinderen vinden het vaak leuk om op hun eigen kamer te spelen.

Spelen in de tuin

Veel kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen, bijvoorbeeld in de tuin. Kleine kinderen doe je een groot plezier met een zandbak, waar ze naar hartenlust kunnen scheppen en graven. Kinderen vinden het prettig om met hun vingers in het zand te woelen.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?