Home / Artikelen / Tips voor vertrek

Tips voor vertrek

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je goed voor te bereiden, zeker wanneer je een lange of verre reis gaat maken. Wat moet je voor vertrek regelen? Wat neem je mee?

Voor vertrek

Voordat je vertrekt is het verstandig om een lijst te maken van alles wat nog geregeld moet worden. Zorg bijvoorbeeld voor de nodige inentingen. Bezoek op tijd een deskundig reizigersadviseur: de huisarts, GGD of een travel clinic. Daar kun je alle informatie krijgen over vaccinaties, die misschien nodig zijn, en over de gezondheidszorg in het land van je bestemming. Vraag aan een bekende om de planten water te geven en voor de post te zorgen, denk eraan dat je de gaskraan dichtdraait en dat je de prullenbak leegt en het vuilnis weggooit.

Belangrijke documenten

Ga je naar het buitenland? Vergeet dan niet ruim van tevoren alle reisdocumenten te controleren. Daarnaast is het ook verstandig om je verzekeringspapieren bij de hand te hebben. Maak kopieën van je reisdocumenten en andere belangrijke papieren voor het geval dat ze kwijtraken of gestolen worden.

Inpakken

Pubers kunnen natuurlijk hun eigen koffer inpakken, maar het is wel een goed idee om daar nog een beetje toezicht op te houden en bijvoorbeeld te vragen of ze hun ID-kaart en betaalpas bij zich hebben. Maak een aparte lijst van dingen die je mee wilt nemen voor het gezin, zoals zonnebrandcrème.

Medische artikelen

Als iemand in het gezin geneesmiddelen gebruikt, is het natuurlijk belangrijk om die niet te vergeten. Vraag ook een doktersverklaring in het Engels aan je huisarts zodat je kunt aantonen dat het om geneesmiddelen gaat. Het komt soms voor dat geneesmiddelen in het buitenland aangezien worden voor drugs.

Andere medische artikelen die je nodig zou kunnen hebben, zijn onder andere pijnstillers, neusdruppels, een middel tegen diarree, een middel tegen reisziekte, een slaapmiddel, zalf tegen insectenbeten en jeuk, pleisters, jodium en een thermometer.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?