Home / Artikelen / Verre reizen

Verre reizen

Een verre reis, bijvoorbeeld naar China of Afrika, is een hele onderneming en vergt behoorlijk wat voorbereiding.

Paspoort en visum

Het is verstandig om ruim van tevoren te controleren of het het paspoort van je kind nog geldig is. Neem hiervoor contact op met de afdeling Burgerzaken van de gemeente. Behalve een paspoort is het soms ook nodig om een visum te regelen. Een visum regel je bij de ambassade van het land waar je kind naartoe gaat.

Verre reis naar een warm klimaat

Als je naar een warm land gaat, is het belangrijk om goed op je gezondheid te letten en je voor te bereiden op andere temperaturen dan je gewend bent. In landen met een warm klimaat heersen bijvoorbeeld vaak meer ziektes. Daarom is het belangrijk dat je kind zich van tevoren laat inenten.

Kijk voor meer informatie over vaccinatie adviezen op de website van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering: LCR.nl.

Water drinken

In een warm klimaat is het verstandig om veel water te drinken tegen uitdroging door de hitte. Je kunt eventueel bij de apotheek of de drogist vochtregulerende middelen kopen. Daarnaast kan je kind ook beter uit de zon blijven en de schaduw opzoeken.

Vliegen

Als je kind met het vliegtuig gaat, kunnen de kosten voor verre bestemmingen behoorlijk oplopen. Het is raadzaam om van tevoren te informeren naar de regels die de vliegmaatschappij hanteert voor (hand)bagage, prijzen, de reistijd en een maaltijd aan boord. Als de reis lang duurt, is het verstandig om een (nek)kussen en boeken of spelletjes mee te nemen in het vliegtuig.

In het vakantieland

Eenmaal aangekomen is het wennen aan de nieuwe omgeving en het warme weer. Als je kind last heeft van jetlag, adviseer dan om overdag wakker te blijven en 's avonds op tijd naar bed te gaan. De eerste twee dagen is het beter om niet te veel activiteiten te plannen, en rustig de omgeving te verkennen of lekker te wandelen en een duik te nemen in het zwembad.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?