Home / Artikelen / Bescherming en blessures

Bescherming en blessures

Bij sporten bestaat er altijd een kans op blessures of ongelukken.

Bescherming

Als je kind aan hockey, voetbal of een andere sport deelneemt waar je een klap kunt oplopen, is het altijd verstandig om goede bescherming en de juiste kleding te kopen. Koop voor je kind altijd spullen in de juiste maat. Je kunt je in de winkel laten voorlichten over kleding, schoenen en beschermingsmaterialen.

Begeleiding

Een goede begeleiding bij het sporten is heel belangrijk. Bij een groepssport is die begeleiding er meestal wel, maar ook bij bijvoorbeeld fitnessoefeningen is een goede begeleiding nodig. Dat kan blessures voorkomen. Onderdeel van een goede begeleiding zijn een warming-up voor het sporten en een cooling-down na het sporten.

Blessures

Een blessure kan op jonge leeftijd blijvende schade aanrichten. Als je kind een blessure heeft opgelopen, gaat dit vaak gepaard met een zwelling. Eerst moet de zwelling gekoeld worden, vervolgens moet er een drukverband aangelegd worden en daarna is het belangrijk dat je kind rust neemt. Als de zwelling niet afneemt, kun je het best met je kind naar de huisarts gaan.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?