Home / Artikelen / Skateboarden en skaten

Skateboarden en skaten

Buiten spelen is voor kinderen heel belangrijk. Het is niet alleen leuk, maar ze leren er ook heel veel van. Kinderen die veel buiten spelen zijn fitter, bewegen makkelijker en leren omgaan met vrienden en vriendinnen. Wil je kind skateboarden, waveboarden of skaten? Heel goed! Met de volgende tips zorg je ervoor dat ze lekker kunnen spelen en is de kans op ongelukken kleiner.

Bescherming

Wanneer je skates, een skateboard of een waveboard voor je kind koopt, is het verstandig om ook meteen een helm en knie- en armbeschermers te kopen.

  • Koop deze beschermers niet te groot. Als ze te ruim zitten, bieden ze te weinig bescherming.
  • Let ook goed op de wieltjes onder de skates of het skateboard. Wieltjes die niet soepel draaien of niet stevig zijn, kunnen nare ongelukken veroorzaken.

Lessen

Je kunt in allerlei soorten sporten les krijgen. Misschien is het verstandig om je kind skate- of skateboardles te laten volgen. Je kind leert bijvoorbeeld goed te remmen. Zo kan je zoon of dochter veiliger skaten of skateboarden. Als je zelf kunt skaten of skateboarden, is het leuk om samen met je kind een eerste rondje te maken.

Stunten

Je kind vindt het vast spannend om nieuwe trucs uit te proberen op de skates, het waveboard of het skateboard. Leg je kind uit dat sommige stunts nare ongelukken kunnen veroorzaken. Daarmee breng je niet alleen jezelf, maar ook anderen in gevaar. Op VeiligheidNL.nl vind je meer informatie over skaten en skateles.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?