Home / Artikelen / Coronavirus

Coronavirus

Door het coronavirus is er veel veranderd in je leven. Je was de afgelopen maanden vaker thuis en kon (deels) niet naar school. Misschien kon je lang niet op bezoek bij opa en oma. Het coronavirus is nog niet weg. Nog steeds mag je niet te dicht bij volwassenen in de buurt komen en gelden er allerlei regels als je ergens heen gaat. Het was en is een gekke tijd en het kan ervoor zorgen dat je je boos, verdrietig, angstig of alleen voelt. Praat hierover met de mensen om je heen.

Blijf op de hoogte

Om het coronavirus af te remmen, neemt de overheid maatregelen. Maatregelen zijn regels waar iedereen zich aan moet houden. Deze maatregelen en meer informatie voor jou als jongere vind je op NJi.nl. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft. Dan weet je wat er van jou verwacht wordt. Wil je meer weten over je eigen gezondheid of ben je misschien bang dat je het coronavirus hebt? Lees er dan meer over op RIVM.nl.

Vaccineren

Steeds meer volwassenen en kwetsbare kinderen vanaf 12 jaar zijn gevaccineerd tegen corona. Ook gezonde kinderen van 12 tot 18 jaar kunnen zich laten vaccineren. Wil je meer lezen over het waarom van vaccineren en de voor- en nadelen voor jou? Neem dan eens een kijkje op de speciale jongerenpagina van het NJI.nl

Vragen over corona

Veel jongeren hebben vragen over het coronavirus of over de situatie waar we allemaal mee te maken hebben. Misschien vraag je je af waarom jij je aan de 1,5 meter afstandregel moet houden terwijl je weinig risico loopt om ernstig ziek te worden? Het kan ook zijn dat er thuis veel spanning is en dat je wilt weten met wie je hierover kunt praten of wie jou hierbij kan helpen. Deze vragen en nog veel meer andere vragen worden beantwoord op NJi.nl. Hier kun je ook vinden waar je terecht kunt als je erg angstig bent voor het coronavirus.

Heb je vragen over klachten? Dan kun je natuurlijk altijd de huisarts of GGD bellen.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Nog niet gevonden waar je naar zocht?