Home / Voor ouders / Scheiden / Scheidingsadvies

Scheidingsadvies

In iedere relatie komen ups en downs voor en dat is heel normaal. Soms hebben de downs de overhand en dat heeft effect op hoe je in je vel zit. Het kan zorgen voor meer frustraties, prikkelingen en verhoogde stress binnen het gezin. Je weet hierdoor soms even niet meer hoe je hieruit kunt komen om de fijne gezinssituatie weer terug te krijgen.

Stel je vraag groot of klein

Herken je deze situatie? En ligt er een mogelijke scheiding op de loer of is een scheiding al onoverkomelijk? Stel je vraag, groot of klein, en win advies in over jouw situatie. Wij denken graag met je mee. Wij kijken dan samen naar een passende aanpak of antwoord. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Een aanmelding bij het CJG is hiervoor niet altijd direct nodig. 

Samen staan we sterk

Voor betere hulp en advies werken we samen met:

Geen zorgen, we stemmen altijd met jou af wie er betrokken is bij de hulp en het advies. 

Tips

  • Blijf in gesprek over wat je nodig hebt en van elkaar verwacht. Probeer dit positief te houden en maak elkaar geen verwijten. Houd het bij je eigen gevoel en probeer ook je eigen aandeel te zien;
  • Ga pas met elkaar in gesprek als de frustraties gezakt zijn;
  • Ga met elkaar in gesprek zonder dat de kinderen erbij zijn;
  • Praat neutraal of positief over de andere ouder tegen de kinderen;
  • Zorg dat de kinderen geen onderdeel zijn van jullie strijd;
  • Er is geen waarheid. Ieder heeft zijn of haar eigen verhaal;
  • Als je merkt dat bij jou de emoties hoog oplopen, neem even afstand. Loop bijvoorbeeld even een blokje om of ga naar een vriend/vriendin;
  • Kijk of je bij iemand uit je omgeving je verhaal kwijt kunt. Vraag of diegene er voor jou kan zijn.

Iedere relatie kent zijn ups en downs. Dit is normaal. Soms zijn er gewoon meer downs dan ups en dat kan van invloed zijn op je gezinssituatie. Schaam je hier niet voor. Het is juist goed om hier op tijd hulp en advies over te vragen. Onze jeugdprofessionals staan voor je klaar. Bel ons op 0162 690120.

Deel op: