Home / Artikelen / Mijn ouders accepteren mijn relatie niet

Mijn ouders accepteren mijn relatie niet

Als je verliefd bent op iemand die je ouders niet accepteren, kan dat heel pijnlijk zijn. Misschien heb je het zelfs nog niet durven te vertellen, omdat je al weet dat je ouders er niet achter zullen staan.

Accepteren

Ouders kunnen verbaasd zijn als je verliefd bent op iemand die zij niet verwachtten. Bijvoorbeeld iemand van hetzelfde geslacht, met een andere achtergrond of van een andere leeftijd. Of ze vinden dat deze relatie geen goede invloed op jou heeft. Misschien heb je het gevoel dat je moet kiezen tussen je ouders en je vriend(in). Je durft er niet met je ouders over te praten. En je kunt niet veel samen zijn met je vriend(in). Je kunt je dan best alleen voelen.

Tips

  • Als je het niet voor je ouders wilt (blijven) verzwijgen, vertel het dan gewoon. Vroeg of laat komen ze er toch wel achter.
  • Neem de zorgen van je ouders serieus. Vertel de positieve eigenschappen van degene op wie je verliefd bent.
  • Durf je het écht niet aan je ouders te vertellen? Vertel het dan aan iemand anders. Dit kan een goede vriend of vriendin zijn of iemand op school. Het is fijn om het van je af te praten. Wil je liever je verhaal kwijt aan een onbekende? Iemand die er verstand van heeft. Neem dan contact op met de infolijn van Sense.nl
  • Als de persoon tegen wie je het vertelt je accepteert en begrijpt, ga dan eens samen met hem of haar praten met je ouders. Dan ben je niet alleen en heb je iemand om op terug te vallen.
  • Denk je dat je ouders wel een beetje gelijk hebben of twijfel je zelf ook, praat er dan over met anderen en je ouders. De beslissing om te stoppen of door te gaan met een relatie ligt bij jou. Lukt het je maar niet om een keuze te maken? Zoek dan hulp.
  • Je kunt er natuurlijk ook met je vriend(in) zelf over praten. Of misschien heb je wel een goede band met je schoonouders en kunnen zij je tips geven.

Kijk voor meer informatie over dit thema op Sense.nl

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?