Home / Artikelen / Ongezonde relatie

Ongezonde relatie

In een liefdesrelatie moet je jezelf kunnen zijn en moet je je veilig voelen. Als je je niet prettig voelt in jouw relatie is het belangrijk om hier iets aan te doen.

Het besef

In een ongezonde relatie kan er van alles aan de hand zijn. Soms duurt het een poos voordat je beseft dat er iets niet klopt. Misschien vraagt een vriend(in) of familielid of het wel goed gaat tussen jou en je partner. Dat zet je dan aan het denken.

Misschien geeft je partner jou het gevoel dat alles wat je doet fout is. Misschien mag je niet omgaan met de mensen met wie je graag omgaat of controleert je partner steeds waar je bent. Dit zijn kenmerken van een ongezonde relatie of zelfs van emotionele mishandeling.

Het helpt om hierover te praten met iemand die je vertrouwt. Heb je die niet in je omgeving, dan wil je misschien chatten met iemand van Jouwggd.nl of bellen of chatten met de Kindertelefoon of als je ouder bent dan 17 met Allesoké.nl.

Praten en grenzen aangeven

In een relatie is het belangrijk om naar elkaar te luisteren. Wat wil jij en wat wil je partner. Praat hier samen over. Geef aan waar je last van hebt, hoe je je hierbij voelt en wat er moet veranderen. Als jij je grenzen aangeeft, kan je partner hier rekening mee houden.

Door erover te praten neem je de problemen binnen de relatie serieus en kun je ervoor zorgen dat er iets verandert.

Stop op tijd met de relatie

Verbetert de situatie niet? Zorg dan dat je op tijd de relatie verbreekt. Door met mensen in je omgeving hierover te praten voel je je sterker en sta je steviger in je schoenen.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?