Home / Artikelen / Vreemdgaan

Vreemdgaan

Vreemdgaan zorgt vaak voor een grote berg aan gevoelens: boosheid, verdriet en onzekerheid. Het vertrouwen in elkaar heeft een grote deuk opgelopen en soms is dat niet meer te repareren.

Ik denk dat mijn vriend(in) vreemdgaat

Als je denkt dat jouw vriend(in) vreemdgaat, voel je vast een knoop in je maag. Waarom denk je dat je vriend(in) vreemdgaat? Zijn dat geldige redenen? Ben je misschien jaloers?

Probeer met je vriend(in) te praten. Maar wees wel voorzichtig. Je kunt ook een brief schrijven waarin je uitlegt wat je voelt en wat je graag wilt.

Mijn vriend(in) is vreemdgegaan

Je voelt je vast vreselijk. Hoe heeft hij of zij dit kunnen doen? Probeer er samen over te praten. Misschien kun je er toch uitkomen. Bepaal dan voor jezelf of je nog verder wilt met hem of haar. Neem ook de tijd om daar goed over na te denken.

Twijfelen aan jezelf?

Misschien twijfel je aan jezelf. Had je het kunnen voorkomen als jij je anders had gedragen of juist iets anders had gedaan? Wat je ook denkt, de ander is vreemdgegaan en heeft dus de fout gemaakt.

Twijfelen aan anderen?

Als iemand je pijn heeft gedaan, heb je misschien minder vertrouwen in anderen en ben je misschien bang dat anderen je ook pijn willen doen. Probeer de emoties van je vorige relatie buiten je huidige relatie te houden en praat met je vriend(in) over je onzekerheden.

Ik ben vreemdgegaan

Ben je zelf vreemdgegaan? Dan kun je ervoor kiezen om het geheim te houden, maar dan maak je het heel moeilijk voor jezelf. Wat als je jezelf een keer verspreekt? Of als je vriend(in) het van iemand anders hoort? Waarschijnlijk is je relatie dan in één klap voorbij.

Hoe vertel ik het?

Het is vaak beter om het eerlijk te vertellen aan je vriend(in). Vertel wat je voelt en waarom je deze gevoelens hebt. Of schrijf het op. De kans is groot dat je vriend(in) boos of verdrietig wordt. Geef elkaar de tijd om hiermee om te gaan en verwacht niet dat jullie relatie meteen weer oké is.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?