Home / Actueel / Week van de pleegzorg

Week van de pleegzorg

Pleegouder met kind

Juist nu in coronatijd en de halve Lock down is die aandacht harder nodig dan ooit. Want voor een passende plek voor elk kind zijn meer mensen nodig. Pleegzorg Nederland doet een dringende oproep aan de mensen om vooral nu hun hart en huis open te stellen.


Pleegzorg Nederland wilt graag dat kinderen, die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen, zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders. Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders belangrijk. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is.”

Pleegzorg in verschillende vormen

Het tekort aan pleegouders gaat niet alleen over het aantal beschikbare mensen, maar ook het gebrek aan variatie in type pleegouders. Pleegzorg Nederland merkt dat veel mensen niet weten dat er verschillende vormen bestaan van pleegouder zijn. Waardoor ze bij voorbaat al denken dat pleegzorg niets voor hen is. Ze willen de mensen laten zien dat je bijvoorbeeld ook pleegouder kunt worden in deeltijd. En hoe mooi het is op deze manier je wereld open te stellen voor kinderen die dat goed kunnen gebruiken.”

Online informatiebijeenkomst

Pleegzorg Nederland is nog steeds op zoek naar nieuwe pleegouders. Oud, jong, alleen of samen? Het maakt niet uit, want ieder kind is anders en daarom zijn er verschillende soorten pleegouders nodig.
Maandag 2 november vindt er van 20.00 tot 21.30 uur een online informatieavond plaats. Denk je erover na om pleegouder te worden? Meld je dan aan voor de informatieavond via pleegzorg@breda.nl.

Ander nieuws

Beeld Open je wereld met jongetje op de wip met handen in de lucht

Nieuwe pleegouders gezocht

Elk kind verdient een veilige en fijne jeugd, maar soms gebeuren er...
Vrouw en man in beeld met de tekst omdat ik iets met je wil delen

Pleegouders ontmoeten pleegouders

Donderdag 15 april organiseert Vigere een online ontmoetingsbijeenkomst voor pleegouders. Samen informatie...
Boekenstapel

De grenzen van de jeugdwet

De Jeugdwet zit ingewikkeld in elkaar. Waar en bij wie liggen verantwoordelijkheden...
Meisje met gestrekte armen boven haar hoofd voor groen krijtbord waarop haltergewichten zijn getekend

Nieuwe Rots en Water trainingen

De Rots en Water training voor kinderen met het geboortejaar 2009-2010 zit...
1 2 3 8