Home / Actueel / Week van de pleegzorg

Week van de pleegzorg

Nieuwsbericht Week van de pleegzorg
29 oktober 2020

Juist nu in coronatijd en de halve Lock down is die aandacht harder nodig dan ooit. Want voor een passende plek voor elk kind zijn meer mensen nodig. Pleegzorg Nederland doet een dringende oproep aan de mensen om vooral nu hun hart en huis open te stellen.


Pleegzorg Nederland wilt graag dat kinderen, die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen, zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders. Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders belangrijk. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is.”

Pleegzorg in verschillende vormen

Het tekort aan pleegouders gaat niet alleen over het aantal beschikbare mensen, maar ook het gebrek aan variatie in type pleegouders. Pleegzorg Nederland merkt dat veel mensen niet weten dat er verschillende vormen bestaan van pleegouder zijn. Waardoor ze bij voorbaat al denken dat pleegzorg niets voor hen is. Ze willen de mensen laten zien dat je bijvoorbeeld ook pleegouder kunt worden in deeltijd. En hoe mooi het is op deze manier je wereld open te stellen voor kinderen die dat goed kunnen gebruiken.”

Online informatiebijeenkomst

Pleegzorg Nederland is nog steeds op zoek naar nieuwe pleegouders. Oud, jong, alleen of samen? Het maakt niet uit, want ieder kind is anders en daarom zijn er verschillende soorten pleegouders nodig.
Maandag 2 november vindt er van 20.00 tot 21.30 uur een online informatieavond plaats. Denk je erover na om pleegouder te worden? Meld je dan aan voor de informatieavond via pleegzorg@breda.nl.

Deel op:

Ander nieuws

Nieuwsbericht Doe de tekentest

Doe de tekentest

Heerlijk! We kunnen weer volop naar buiten, de natuur in! Let op,...
Niewsbericht over eigen ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg

Jongeren bezig met inrichten eigen ontmoetingsplek in gemeente Geertruidenberg

Het jongerenwerk van Surplus is gestart in de gemeente Geertruidenberg. Goed nieuws...
Nieuwsbericht De meivakantie staat voor de deur

De meivakantie staat voor de deur

De kinderen zijn 2 weken vrij van school. Het is meivakantie! Even...
Nieuwsitem over CJG start brusjesgroep

Het CJG start met brusjesgroep

We starten 14 april met een brusjesgroep. Onze jeugdprofessionals Simone de Vree,...
1 2 3 15