Home / Artikelen / Vrije tijd

Vrije tijd

Ouders hebben vaak een druk bestaan. De combinatie werk, huishouden, zorg en opvoeding kan veel van je vragen. Daarom is het belangrijk om op tijd te ontspannen. En er zijn leuke activiteiten die je samen met je baby kunt doen. Bijvoorbeeld babyzwemmen, bewegen en muziek, baby-yoga en babymassage. Dit bevordert ook de band met je kind.

Zorg goed voor jezelf

Misschien heb je een partner en delen jullie samen de zorg? Of misschien zijn er andere mensen met wie je de zorg van je kind kunt delen? Neem regelmatig de tijd om zelf iets te doen. Ga, eventueel met je partner of vrienden, uit eten, naar de film of ergens anders naar toe. Of besteed tijd aan je hobby of boek een massage.

De eerste keer kan het lastig zijn om je baby achter te laten. Als je ziet dat het goed gaat, wordt dit al een stuk makkelijker. Bovendien krijgt je kind de kans om zich ook aan andere mensen te hechten. Belangrijk is het om goede afspraken te maken met je oppas over wat jij belangrijk vindt.

Bewegen en muziek met je baby

'Bewegen met je baby' is een cursus die je al met je pasgeboren baby kunt doen. Deze cursus kan onder ander bestaan uit bewegingsspelletjes met liedjes, dansen met je baby en aandacht voor de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van je baby. Ook is er 'Muziek op schoot', waarbij je zingt en muziek maakt.

Baby-yoga

Yoga kun je tegenwoordig ook samen met je baby doen. Yoga kan voor je kind een moment van rust betekenen en is gezond.

Cursus babymassage

Tijdens de cursus babymassage leer je verschillende massagetechnieken, bijvoorbeeld de Shantala-techniek uit India. Baby's vinden het erg prettig om geknuffeld, aangeraakt en gemasseerd te worden.

Vakantie

Natuurlijk kun je ook lekker op vakantie gaan in je vrije tijd. Met een baby erbij, is het verstandig je goed voor te bereiden.

Meer informatie over activiteiten met je baby

Als je meer informatie wilt over activiteiten die je samen met je baby kunt doen, bezoek dan het consultatiebureau bij jou in de buurt.

Deel op:
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders, opvoeders, jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Nog niet gevonden waar je naar zocht?